Skip to main content
Noutăți

Să ne unim ca o echipă. Interviu cu Olivia Grigoriu, candidat la președinția Forumului Local Brașov.

By 25 martie 2021noiembrie 18th, 2022No Comments

Olivia Grigoriu (40 de ani) este membră a consiliului de administrație al Forumului Local Kronstadt și a candidat din partea forumului pentru un post în consiliul municipal în toamna anului trecut. La alegerile pentru noul consiliu de administrație al Forumului Local Kronstadt, care vor avea loc duminică, 28 martie, ea este singurul candidat pentru conducerea consiliului. Grigoriu are mulți ani de experiență în domeniul administrativ și organizatoric; a contribuit la înființarea sediului din Sibiu al companiei arvato-Bertelsmann, a gestionat proiecte internaționale pentru IBM și, în calitate de director general al Competence Call Center, a înființat și gestionat sediul pentru peste 200 de angajați din orașul de pe creneluri.  Într-un interviu acordat redactorului KR, Laura Căpățână Juller, vorbește despre decizia de a conduce forul local, dar și despre proiecte și planuri.

Doamnă Grigoriu, candidați la alegerile pentru funcția de președinte al Forumului Local Kronstadt. Ce a dus la această decizie?

Bunica mea, Ada Teutsch, mi-a dat un exemplu despre cât de important este să contribui la comunitate. Urmând exemplul ei, am fost un membru activ al consiliului de administrație timp de ani de zile. Acum am ajuns în punctul în care mi-aș dori să pot reprezenta membrii DFDK în calitate de președinte. Personal, sper să deschid noi perspective de viitor pentru comunitatea noastră, și nu în ultimul rând mă gândesc la copiii mei.

Experiența mea profesională mă califică pentru a ocupa funcția de președinte. Faptul că nimeni, în afară de mine, nu a candidat la alegeri arată că nu prea mai există membri care să fie dispuși să își investească timpul personal în această funcție. Resursele mele de timp sunt, de asemenea, limitate, dar Forumul este important pentru mine. Și de aceea sunt dispus să contribui la comunitatea noastră, asumându-mi responsabilitatea de președinte.

Ce provocări îl așteaptă pe noul președinte al DFDK?

De-a lungul existenței sale îndelungate, DFDK nu a reușit să înregistreze organizația ca asociație prin intermediul instanțelor de judecată. Actualul președinte, domnul [indilariu, a inițiat procesul de înregistrare anul trecut. La ultima adunare generală din februarie 2020, membrii au votat în favoarea punerii în aplicare a înregistrării judiciare și a adaptării statutelor. În consecință, finalizarea acestui proiect este, de asemenea, prioritatea mea principală. Înregistrarea DFDK ca asociație înseamnă, de asemenea, adaptarea statutului, care va fi orientat spre viitor pentru forumul local. Acest lucru trebuie să fie acceptat și susținut de către membri. Prin urmare, consider că acest punct este o provocare extraordinară.

Care sunt planurile dumneavoastră ca președinte al consiliului de administrație?

În calitate de președinte, aș dori să lucrez pentru o bună cooperare globală a forumului cu biserica, școala și municipalitatea. Aș dori să duc la bun sfârșit proiectele pe care actualul consiliu le-a inițiat și să sprijin implementarea de noi proiecte care vor aduce beneficii pentru continuitatea comunității noastre lingvistice și culturale. Am multe planuri concrete, dar cred că este important, în primul rând, să ne consultăm cu noul consiliu și să stabilim împreună obiectivele și sarcinile pentru următorii patru ani. Numai în acest fel vom reuși să ne unim ca o echipă.

În 2021 veți realiza trei proiecte pentru care ați primit finanțare de la Forumul Transilvaniei. Vă rugăm să le prezentați pe scurt.

Am observat că în Brașov nu există un anuar al firmelor în care să găsești toate firmele care au legătură cu minoritatea germană, care sunt înființate sau conduse de germani. De aceea, aș dori să am un director legat de site-ul forumului, în care să fie listate toate aceste companii. Această listă ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului.

Aș dori, de asemenea, să văd înființarea unui forum pentru copii. În 2019, am avut un proiect numit „Ora de lectură”, în care le-am citit copiilor preșcolari, apoi am făcut mișcare, am dansat, am cântat, a fost foarte frumos. Aș dori să o reiau și să o continui. În acest an este planificat din mai până în septembrie, o dată pe lună. În iunie va avea loc o excursie cu familiile cu copii, cu scopul de a ne cunoaște mai bine și de a crea o rețea de contacte. Sunt planificate jocuri pentru copii și părinți în echipă și un foc de tabără împreună seara.

De asemenea, am un proiect de viitor pe care aș dori să îl realizez în colaborare cu primăria. Mi-ar plăcea să văd un festival cultural interetnic la care să participe toate grupurile etnice care au trăit în Kronstadt și din care mai există încă reprezentanți. Primarul Allen Coliban a subliniat aprecierea puternică a minorităților și cred că ar susține un astfel de proiect.

Vă mulțumesc foarte mult pentru interviu!

Sursă: https://adz.ro/karpatenrundschau/artikel-karpatenrundschau/artikel/als-team-gemeinsam-an-einem-strang-ziehen