Despre Forumul Democrat al Germanilor

Forumul Democrat al Germanilor este organizația prin care comunitățile de cetățeni români de origine germană se reprezintă în viața politică, socială și culturală a României.

Germanii din România sunt cetățeni cu drepturi depline ai statului român modern. Ei nu au imigrat după ce a luat naștere, ci erau deja cu picioarele pe pământ la acea vreme și au contribuit la apariția sa.

Din secolul al XII-lea, sașii transilvăneni au trăit în centrul României de astăzi ca o comunitate constituită atât politic, cât și ecleziastic. În cadrul statului, ei erau coresponsabili prin drepturi și îndatoriri. Landlerii protestanți, care au „transmigrat” din Austria în secolul al XVIII-lea, trăiesc împreună cu sașii.

În urma căderii comunismului în 1989/1990, germanii din România și-au stabilit o reprezentare politică în cadrul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR). FDGR este împărțit în forumuri locale precum FDGR Bv, forumuri județene și forumuri regionale (Vechiul Regat, Banat, Bucovina, Transilvania de Nord, Transilvania).

Orice persoană care ne poate ajuta să ne atingem obiectivele este binevenită aici.