Forumul de Tineret

Forumul German de Tineret Brașov a fost înființat în 2005 ca o continuare a Federației Tineretului German din România. Diferența dintre cele două organizații este că Forumul de tineret este secțiunea de tineret a Forumului Democrat al Germanilor din Municipiul Brașov, în timp ce Federația este o organizație independentă. Forumul de tineret urmărește același scop: promovarea culturii săsești și a limbii germane.

Biroul Forumului pentru tineret se găsește în clădirea Forumului, la capătul coridorului din stânga. Ne întâlnim acolo, ne facem planuri, pentru că fiecare membru își poate prezenta propriile idei la întâlnirile regulate. Dacă o idee se dovedește a fi bună și poate fi implementată pe termen scurt sau lung, va fi pusă în practică cu forțe unite. Prin urmare, membrii activi sunt foarte bineveniți.

Activitățile noastre au fost foarte diverse în trecut. De la proiecții de filme, la jocuri pe calculator, la seri de jocuri, la drumeții și excursii, pentru a numi doar câteva domenii. Avem două grupuri active, ziarul școlar „Clique” și trupa de teatru „ImPuls”, care se întâlnește în mod regulat.