Skip to main content

Politică

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR Bv) reprezintă, minoritatea germană din Brașov, în raport cu instituțiile statului.

În baza drepturilor şi libertăților omului, general recunoscute, a prevederilor internaționale de protecție a minorităților naționale, ca şi a Constituției României, ale legilor țării şi ale statutului, FDGR Bv desfășoară o activitate politică, culturală, socială şi de stimulare economică, care are ca scop păstrarea şi dezvoltarea identității etno-culturale a minorității germane din Transilvania. FDGR Bv acordă o atenție deosebită educației în limba germană maternă.

În baza legislației române, organizațiile minorităților naționale au un statut echivalent cu cel al partidelor politice. Între anii 2012 – 2020 FDGR Bv a deținut două mandate în Consiliul Municipal Brașov.

FDGR Bv întreține relații internaționale în mod special cu Germania, Austria și Elveția.

În acest context FDGR Bv, s-a implicat în ultimii ani în mod special în menținerea și îmbunătățirea învățământului în limba germană.

În 2022 președintele FDGR Bv Olivia Grigoriu, a adresat acest subiect Ambasadorului Germaniei Dr. Peer Gebauer și Președintelui Germaniei Frank-Walter Steinmeier, pentru a găsi împreună soluții.