Skip to main content
InfoRoNoutăți

Alianța Uniți pentru Brașov – patru forțe politice de dreapta s-au aliat în jurul primarului Allen Coliban pentru a susține împreună continuarea dezvoltării Brașovului

By 9 aprilie 2024No Comments

La Brașov, forțele politice democratice au decis să se unească și să susțină proiectele pentru viitor ale orașului nostru, proiecte pe care Allen Coliban le-a pornit în calitate de primar în acest prim mandat. USR, PMP, Forța Dreptei și FDGR vor candida împreună la alegerile locale, unite sub denumirea Alianța Uniți pentru Brașov, avându-l candidat la primărie pe actualul primar Allen Coliban și o listă comună de candidați la Consiliul Local al municipiului Brașov

Allen Coliban, primarul Brașovului: “Sunt mândru să îi am alături pe partenerii de la FDGR, de la PMP și de la Forța Dreptei care, împreună cu USR, își dau mâna pentru a susține proiectele de viitor ale orașului. Le mulțumesc pentru acest gest de maturitate, pentru viziune și pentru că au curajul să poarte această luptă, începută de noi în 2020!

 

Mesajul nostru este simplu Ne-am unit pentru viitorul Brașovului și pentru o oferi brașovenilor o alternativă reală, în jurul căreia să se formeze o majoritate puternică și coerentă. După trei ani și jumătate de sabotaj, avem nevoie de o majoritate care să susțină proiectele orașului. Avem nevoie de oameni care sa își asume cu adevărat mandatul si care să reprezinte cu adevărat interesele brașovenilor.

 

Alianța Uniți pentru Brașov are un plan clar – și singurul – de dezvoltare a orașului și de continuare a proiectelor începute.

 

Brașovul are acum cel mai modern și ecologic transport din România. Avem cel mai amplu program de investiții în educație. Brașovul este, probabil, orașul cel mai curat și cu cea mai ridicată calitate vieții din România. Avem ambiția de a deveni o capitală verde nu doar a României, ci și la nivel european. Suntem campioni la atragerea de fonduri nerambursabile, pe care le-am triplat în acești ani. Avem o administrație competentă și curățată de interesele de partid care guvernau Primăria până în 2020. Acesta este motivul cel mai important care a starnit luptele din acești ani cu partidele clasice care, iată, se reunesc acum pentru a redobândi controlul asupra deciziilor și asupra orașului. Aceasta este lupta care se va da pe 9 iunie.

 

Dezvoltarea Brașovului trebuie să continue, iar votul din 9 iunie va fi unul pentru viitorul Brașovului.”

Olivia Grigoriu, președinta Forumului Democrat al germanilor din România: “Mă bucur că membrii FDGR din Brașov au decis în mod democratic sa susținem această  alianță și să susținem demersurile primarului Allen Coliban de deschidere a administrației către cetățenii Brașovului. Ne dorim să contribuim la dezvoltarea Brașovului și la creșterea calității vieții cetățenilor și am convingerea că împreună, uniți, vom reuși.”

Marius Neculăescu, președinte PMP Brașov: “Am intrat în această alianță pentru că ne dorim ca Brașovul să continue să se dezvolte, să fie un oraș de viitor, dar care își păstrează, totodată, rădăcinile puternice pe care le are în istorie. Un oraș modern, verde, prietenos cu cetățenii săi. Un oraș deschis către investitori, care să aducă bunăstare pentru toți brașovenii. De asemenea, vrem să împiedicăm refacerea găștilor de interese de la Brașov, care au subjugat orașul timp de 30 de ani. De aceea, îl susținem pe primarul Allen Coliban, pe care îl simțim aproape de Brașov și de brașoveni.”

Radu Pușcariu, președinte Forța Dreptei Brașov: “Actuala administrație trebuie să își continue mandatul și proiectele, de data aceasta cu o majoritate în Consiliul Local, care îi permită să le și pună în practică. În 2020, ca brașovean, am salutat victoria domnului Allen Coliban la Primăria Brașov și aștept ca această victorie să se reediteze. Este victoria viziunii asupra mediocrității și corupției, a calității în detrimentul cantității. Aș vrea ca brașovenii să nu uite motivele pentru care, în 2020, au alungat, după 16 ani, un personaj detestabil. Și să aibă în vedere aceste motive și pe 9 iunie.”

 

Irineu Darău, președinte USR Brașov și candidat la președinția Consiliului Județean Brașov: “Țin să mulțumesc tuturor partenerilor care s-au alăturat în această construcție, pornind de la nivel local și terminând cu Parlamentul European.

 

Într-un moment de mari imperative pentru România, pentru județul Brașov, pentru municipiul Brașov, construim o echipă care să vină cu soluțiile corecte, să construiască viitorul viitorul unui municipiu, unui județ, unei țări. Nici județul nu mai poate continua cu cei care vor să ne țină în trecut și care lucrează cu metodele trecutului.

 

În calitate de candidat la președinția Consiliului Județean mă bucur mult să fac echipă cu Allen Coliban. De acest tandem are nevoie județul Brașov. Fundamentul pe care Allen Coliban l-a pus la viitorul municipiului Brașov, încă din 2020, trebuie să fie extins ca fundament și la nivelul întregului județ, și la nivelul zonei metropolitane.

 

Promovez un principiu și voi lupta pentru această ambiție: un județ Brașov echilibrat și cu adevărat dezvoltat în ansamblu, în beneficiul tuturor oamenilor din județ. Cu toții avem dreptul la la sănătate, educație, infrastructură și administrație de calitate.