Skip to main content
Noutăți

Concurs – Creează mascota!

By 6 aprilie 2023mai 26th, 2023No Comments

Concurs creativ pentru copii și tineri

INSPIRATIO Gift Studio alături de Parohia Bisericii Negre, împreună cu Forumul German Brașov invită toți copiii și tinerii vorbitori de limbă germană cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani să gândească, să imagineze, să viseze la o mascotă pentru Biserica Neagră – și să o deseneze, să o confecționeze sau să îi dea viață cu o poveste scrisă de ei înșiși!

 

Toți se unesc în lauda lui Dumnezeu!

Dragi copii, de multe ori auziți spunându-se că Brașovul este cel mai frumos oraș din țara noastră. Noi, cei care locuim în Brașov, nu putem decât să confirmăm acest lucru. Ceea ce face ca orașul nostru să fie atât de frumos sunt oamenii prietenoși și inteligenți, dealurile verzi și centrul orașului medieval, iar în mijlocul acestui oraș se află unul dintre cele mai mari și mai impresionante monumente: Biserica Neagră. Este frumos să ai o astfel de biserică în orașul tău – nu toată lumea are una!

Bătrâna și marea biserică ar putea spune multe dacă ar putea vorbi: Că oamenii au adus arta de a construi o biserică atât de impresionantă de pe tărâmuri îndepărtate din Vest, în vremurile vechi ale cavalerilor; că a supraviețuit unor mari războaie și chiar unui mare incendiu al orașului, căruia îi datorează numele. De fiecare dată când un dezastru a afectat-o, oamenii au reconstruit-o. Și chiar și astăzi, clopotul uriaș care dă bătăile inimii orașului este atârnat în turnul mare. Este o experiență minunată să vezi biserica mare de la distanță, dar este de asemenea distractiv să o privești de aproape, pentru că această casă a lui Dumnezeu este plină de imagini frumoase. Și indiferent de ceea ce arată imaginea, artistul a creat-o întotdeauna pentru a da slavă bunului Dumnezeu din ceruri și pentru a-i cânta laudele: Uneori este Hristos însuși cel care ne vorbește din imagini, dar alteori sunt îngeri care suflă în trâmbițe pentru a-L lăuda pe Dumnezeu prin muzică. Un leu se înfășoară în jurul unui stâlp – căci Dumnezeu este puternic și tare ca un leu;

Pe alte coloane, creaturile ne amintesc de reversul binelui: Dragonul seamănă cu șarpele care a sfătuit-o pe Eva să muște din mărul din paradis. Iar sirenele ne amintesc că tot ce este frumos pe lume poate deveni și un pericol – nu cumva frumoasele sirene au încercat să-l ademenească și apoi să-l distrugă pe eroul Odiseu într-una din vechile saga grecești?

În unele picturi, calitățile frumoase pe care Dumnezeu le iubește sunt reprezentate ca femei frumoase: Credința, sârguința, milostenia, caritatea, cumpătarea etc., dar și Sfânta Fecioară Maria care tronează în biserică cu băiețelul și frumoasa Sfânta Barbara care îi dăruiește un trandafir copilului Iisus… căci Maria însăși este frumoasă și pură ca un trandafir, iar Iisus este plin de viață ca un boboc de trandafir …. Iar pe multele covoare roșii din fața corului, toate venite la Brașov din Orient cu caravanele de negustori, descoperim porticuri care ne amintesc de biserica noastră; iar pe cele două covoare albe, dacă te uiți mai atent, modelele par să capete viață și să se miște: acolo sunt scorpioni, iar aici păsări, lăudând creația lui Dumnezeu ca toate creaturile cerului și ale pământului.

…. iar în fața ușii se află statuia unui om înțelept, Honterus, iar acesta arată spre școală, pentru că acela era locul său preferat, în afară de biserică. Iar motto-ul său era: „Vegheați și rugați-vă” – adică să fii atent și să te întorci spre toate lucrurile pământești, dar să-L ai mereu pe Dumnezeu în inima ta.

Așadar, dacă deschideți ochii larg și vă plimbați prin biserică, veți descoperi și mai mulți ambasadori ai lui Dumnezeu… și poate că unul dintre ei ar putea deveni o mascotă?

 

Aici găsiți toate detaliile importante despre eveniment:

Categorii de concurs: Desen/Pictură, Artizanat și Scriere (se poate trimite o singură lucrare de către fiecare participant per categorie ).

Formatul creațiilor: Se cere formatul A3 pentru imagini. Pentru povestirile scurte, maximum două pagini A4.

Grupe de vârstă: Clasele 0-4 (6-10 ani); 5-8 (11-14 ani); 9-12 (15-18 ani).

Începutul concursului: joi, 06.04.2023

Termen limită: vineri, 19.05.2023

Locație de predare: INSPIRATIO Gift Shop , Johannes Honterus Hof Nr. 9

Vă rugăm să nu uitați să includeți pe lucrare la momentul predării numele complet, vârsta, clasa și școala, precum și datele de contact.

Ceremonia de decernare a premiilor: luni, 29.05.2023, de la ora 17.00 îi vom premia pe cei mici  (clasele 0-4) iar elevii mai mari sunt invitați de la ora 18.30  în sala de expoziții a INSPIRATIO de la primul etaj.

Pentru inspirație, participanților le vor fi oferite gratuit tururi ghidate ale Bisericii Negre.

Data vizitelor ghidate: Sâmbătă 29 aprilie 2023  orele 10.00 (Elevi 6-10 ani)/ 11.00 (Elevi 11-14 ani)/ 12.00 Uhr (elevi 15-18 ani)

Mai multe informații despre Biserica Neagră pentru grupa de vârstă corespunzătoare găsiți aici:

Vă rugăm să vă înscrieți pentru turul ghidat prin e-mail la adresa forum@fdgrbv.ro, menționând numele complet, vârsta, clasa și categoria de participare.

 

Dă frâu liber creativității tale și câștigă premii minunate!

 

Notă: Nu există nicio obligație, dar există posibilitatea ca organizatorii să folosească una dintre lucrări ca model pentru o mascotă,