Skip to main content
InfoRoNoutăți

FDGR îl susține pe Allen Coliban pentru un al doilea mandat la Primăria Brașov

By 9 aprilie 2024No Comments

FDGR îl susține pe Allen Coliban pentru un al doilea mandat la Primăria Brașov

Brașov, 31 martie 2024 – Membrii Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania -Filiala Brașov, au decis în mod democratic să susțină candidatura lui Allen Coliban pentru un al doilea mandat la Primăria Brașov. Această hotărâre a fost comunicată comunității și prietenilor organizației în cadrul recepției de primăvară a FDGR Brașov, eveniment al cărui gazdă a fost Președinta organizației locale, Olivia Grigoriu.

La această manifestare organizată de către Filiala FDGR Brașov, au participat în calitate de invitați de onoare Ambasadorul Republicii Federale Germania, Dr. Peer Gebauer, Primarul Municipiului Brașov, Allen Coliban, Președintele FDGR, Dr. Jürgen Porr, Președintele FDGR filiala Transilvania, Martin Bottesch, Deputatul FDGR Ovidiu Ganț, Subsecretarul de stat de la Departamentul de Relații Interetnice, Thomas Șindilariu, și Președintele FDGR – Filiala Județul Brașov, Bernhard Heigl.

Evenimentul, desfășurat sub motto-ul „fără trecut niciun viitor”, a reprezentat o oportunitate de a conecta istoria bogată a Brașovului, ale cărui fondatori au fost de origine germană, cu viziunea pentru viitorul orașului.

Un punct important al discuțiilor a fost dedicat conservării centrului istoric al Brașovului și promovării limbii și culturii germane în comunitate.

Olivia Grigoriu, Președinta FDGR Brașov, a exprimat recunoștința față de Ambasadorul Republicii Federale Germane, Dr. Peer Gebauer, pentru fondurile în valoare de aproximativ 1.3 milioane de euro, alocate de Guvernul Republicii Federale Germane, pentru învățământul în limba maternă germană. De asemenea, a adus un omagiu Primarului Allen Coliban pentru eforturile depuse în păstrarea patrimoniului cultural al Brașovului.

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganț, a subliniat în discursul său importanța participării la vot și necesitatea susținerii candidaților potriviți pentru un viitor mai bun al Brașovului.

Susținerea pentru candidatura lui Allen Coliban pentru un al doilea mandat la Primăria Brașov a fost exprimată de toți reprezentanții oficiali ai FDGR.

Menționăm că FDGR va participa la alegerile locale pentru Consiliul Local Brașov și pentru Consiliul Județean.