Skip to main content
Noutăți

Întâlnire cu Primarul Brașovului, Allen Coliban

By 9 aprilie 2021noiembrie 18th, 2022No Comments

Vineri, 09.04.2021, am avut împreună cu membrii consiliului de conducere a FDGR BV Uwe Simon, Edmond Hermel, Andrei Ispas, Thomas Sindilariu Subsecretar de Stat DRI și Marcel Sofariu președinte SKV o întâlnire cu Primarul Brașovului, Allen Coliban.

Printre altele am discutat despre reprezentarea comunității germane în Consiliul Local și în Consiliile Administrative a școlilor și grădinițelor cu predare în limba germană.

Un alt proiect important de interes comun între FDGR și Primărie este Topografia Monumentelor din Brașov. Ea poate reprezenta banca de date reper pentru toate activitățile viitoare de evidență și protecția monumentelor istorice, de la cercetarea științifică aprofundată până la proiectarea intervențiilor de restaurare, întocmirea planurilor urbanistice, a proiectelor de conservare urbanistică sau de amenajare.

De asemenea, am propus denumirea Aeroportului Internațional Brașov, după un mare aviator codlean, care a stabilit la timpul lui un record mondial și a inovat „aripa în V”, folosită și astăzi la majoritatea aeronavelor.
Numele acestuia este: Albert Ziegler.

Sursă: Facebook Olivia Grigoriu