Skip to main content
Noutăți

Noutăți Ianuarie/Februarie

By 13 februarie 2024No Comments

Ianuarie s-a încheiat deja și încă nu ați primit vești de la noi? Atunci poate ar trebui să ne urmăriți pe Facebook, Instagram, YouTube sau LinkedIn, sau să treceți pe la biroul nostru.

În mod ideal, acest lucru ar fi în timpul orelor noastre de audiență (marți, între orele 14:00 și 19:00 sau vineri, între orele 10:00 și 14:00). Suntem deseori prezenți, dar de multe ori suntem și pe drumuri pentru chestiuni organizatorice, sau uneori lucrăm de acasă. Putem fi contactați și prin Whatsapp, Telegram și Signal (la +40720713777) și așteptăm cu nerăbdare să ne contactați. Ziarele germane Allgemeine Deutsche Zeitung și Karpatenrundschau (care sunt adesea disponibile la sediul nostru) oferă, de asemenea, informații despre tot ceea ce se întâmplă în Brașov și în împrejurimi.
De asemenea, forumul nostru de tineret este din nou activ din toamnă și vă invităm să ne urmăriți pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate evenimentele.
Apropo, veți găsi și noile calendare pentru anul 2024 și Anuarul german pentru România 2024.

FORUMUL TINERETULUI
Forumul de tineret relansat, sub conducerea Alinei Depner, și-a stabilit câteva obiective ambițioase și pornește în forță cu o gamă largă de activități pentru copiii și tinerii noștri:
În fiecare zi de luni, ora noastră de lectură pentru copiii de vârstă preșcolară și primară are loc (alternând în fiecare săptămână) și se dovedește deja foarte populară.
Faceți ceva bun pentru copiii și nepoții dumneavoastră și înscrieți-i la o sesiune de lectură la Forumul German Brașov. Participarea este gratuită pentru membri și simpatizanți (sau pentru copiii acestora). Cei care nu sunt membri sunt rugați să facă o donație de 15 lei pentru fiecare participare. Vă rugăm să vă înscrieți la jugend@fdgrbv.ro

De asemenea, am extins activitățile noastre pentru tineri și așteptăm cu nerăbdare să petrecem serile de marți cu filme, jocuri și alte activități, pe lângă evenimentele ocazionale, care vor fi anunțate separat. Ne întâlnim la ora 18:00 în forumul de tineret. Pentru a vă înscrie, vă rugăm să contactați și responsabilul nostru pentru tineret, Alina Depner, la jugend@fdgrbv.ro. De asemenea, sunt planificate schimburi, excursii și evenimente cu rețelele de tineret ale forumurilor germane din întreaga țară.

Împreună cu Forumul German din Sibiu și Centrul de Tineret Seligstadt, va avea loc a doua ediție a seriei noastre de petrecere a timpului liber.

Tinerii care sunt interesați de mediu și natură pot participa în ultimul weekend al sărbătorilor de iarnă. De joi, 29 februarie, până sâmbătă, 2 martie, este programată cea de-a doua ediție a programului de agrement „Natura între oraș și țară”. De data aceasta, se pleacă la Holzmengen/Hosman, unde îi așteaptă pe participanți o mulțime de ateliere de lucru, schimburi și excursii interesante. Programul se adresează tinerilor din clasele 7-12. Pliantul cu toate informațiile suplimentare îl găsiți  AICI.

Nu în ultimul rând, dorim să vă atragem atenția asupra grupului de dans pentru tineri nou înființat, care va avea oferi un curs de dansuri săsești, cu repetiții în fiecare joi după-amiază sub conducerea lui Dagy Cloos.
Dansul ar trebui să fie bineînțeles distractiv, iar cei care participă cu consecvență și conștiinciozitate pot participa la diverse evenimente, excursii și poate chiar o vizită la marea întâlnire a sașilor de la Sibiu din această vară.
Contactați-ne pentru mai multe detalii la jugend@fdgrbv.ro sau prin Facebook/Instagramm.

EVENIMENTE ÎN LUNA FEBRUARIE

Bineînțeles, carnavalul este pe primul loc în februarie, așa că vom putea cu siguranță să vă întâmpinăm pe mulți dintre voi în Cristian (Neustadt) la marele BURZENLÄNDER FASCHING, sâmbătă, 3 februarie. Din păcate, evenimentul este deja complet, dar cu siguranță v-ați cumpărat din timp biletele și ne vom întâlni în sala festivă a căminului cultural.

Deoarece noul an a început cu reduceri bugetare, a trebuit să anulăm unele proiecte și ne vom pune cu adevărat în mișcare din punct de vedere cultural abia din martie. Între timp, dorim să vă atragem atenția asupra concertelor de joi de la Philharmonie (https://www.filarmonicabrasov.ro/), care vor continua să ofere concerte extraordinare și în 2024.
Mai jos găsiți informații despre următoarele două concerte (în această seară și joia viitoare, 8 februarie 2024).

 

CAMPANIE DE RECRUTARE A MEMBRILOR (SIMPATIZANȚILOR)

V-ați înregistrat deja după toamna anului 2022? Puteți găsi formularul de înregistrare AICI
Calitatea de membru și membru simpatizant al FDGR Bv oferă, printre altele, următoarele beneficii:

*Sprijin pentru reprezentarea minorității germane, conservarea istoriei, limbii și culturii
*Participare gratuită sau la preț redus la evenimentele Forumului Kronstädter
*Reducere de 15% la concertele Filarmonicii (pentru evenimentele de joi) pe baza prezentării cardului de membru
*Participare gratuită sau cu reducere la evenimentele organizate de alte forumuri din România

Campania noastră de recrutare a membrilor este, de asemenea, nouă.
Când ați ținut ultima dată în mână o carte legată de Brașov? Știați că pentru fiecare membru pe care îl recrutați, veți primi o carte din colecția noastră, proaspăt scoasă de sub tipar? Cărțile sunt despre Brașov, Țara Bârsei sau personalități importante din regiune.
Dacă cineva se înregistrează la noi și menționează numele dvs. ca referent, puteți alege o carte nou-nouță la următoarea vizită la sediul nostru. Condiția este ca această persoană fie să nu fi fost niciodată membru al forumului, fie să nu-și fi plătit cotizația în ultimii 2 ani (2022 și 2023), fie să nu se fi înscris încă în nou înființatul FDGRBv (cerere de înscriere completată).

Apropo, acum puteți să transferați pur și simplu cotizația de membru (precum și donațiile, pe care le primim cu plăcere) online. Datele noastre bancare sunt următoarele: Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania – Filiala Brașov
Unicredit Bank
RO43BACX0000002298057001

Vă rugăm să nu uitați să indicați numele și scopul (de ex. Max Mustermann, cotizație 2024 / donație)

Vă mulțumim foarte mult!

****************************************************************************************************************************************************

INVITAȚIE ȘI ❤️ MULȚUMIRI

Ca întotdeauna, dorim să vă mulțumim pentru sprijinul și contribuțiile dumneavoastră la comunitatea noastră!
Prin calitatea dumneavoastră de membru, ne ajutați să organizăm și să cofinanțăm evenimente și proiecte culturale pentru comunitate, să susținem proiectele importante pentru copii și, în același timp, să consolidăm gradul de conștientizare a culturii și istoriei noastre în rândul populației.

Apropo: Cunoașteți vreo firmă condusă de germani care ar dori să își prezinte serviciile comunității?
Vă rugăm să ne trimiteți datele de contact și vom fi bucuroși să le publicăm în indexul nostru de companii, astfel încât toți membrii forumului și simpatizanții să poată beneficia de produsele și serviciile dumneavoastră.