Skip to main content
Noutăți

Oameni noi în consiliul de administrație al Forumului Local Brașov. Andrei Ispas: Tânăr, foarte calificat și motivat pentru Forum

By 22 iulie 2021noiembrie 18th, 2022No Comments

Sportul în general, în special alergarea și fotbalul, se numără printre hobby-urile lui Andrei Ispas. Poză: privat

Alegerile din 28 martie au adus nume noi în conducerea Forumului Local Brașov. Ei au reușit să obțină o majoritate a voturilor exprimate în favoarea lor. Cu toate acestea, este posibil ca unul sau altul dintre membrii consiliului de administrație să fie încă puțin cunoscut de unii. Prin urmare, în acest număr, KR începe o scurtă serie de prezentări ale acelor nou-veniți în consiliu care au considerat că inițiativa noastră este bună.

Andrei Ispas s-a născut în 1989, anul în care Europa de Est și România au fost zguduite. În prezent, el face parte din grupul de profesioniști cunoscut sub numele de „tineri profesioniști”. Lucrează într-o poziție de conducere la Capgemini Engineering (fosta Altran România). Andrei este de acord cu unele dintre opiniile dominante în societatea românească despre „corporatiști”. Da, există o muncă serioasă și orientată spre performanță pentru un angajator străin care are ambiția de a oferi calitate și, de ce nu, de a concura la același nivel sau chiar la un nivel mai ridicat decât, de exemplu, colegii din Germania. Nu, nu este vorba de exploatare, pentru că salariul și atmosfera de lucru sunt corecte; cu un program de lucru flexibil și condiții-cadru bune, angajații sunt satisfăcuți reciproc.

Pentru economistul care vorbește impecabil germana, Kronstadt înseamnă și comunitatea săsească locală, de care, din punct de vedere pur etnic, are o legătură doar prin bunica soției sale. Dar îl face să se gândească atunci când își dă seama că această comunitate este din ce în ce mai mică și mai bătrână. Așa că a decis să se implice la nivel local, iar Forumul German i s-a părut un contact potrivit, la sfatul fostului său coleg de clasă Robert Marian. O cerere de aderare la Forumul Kronstadt depusă acum doi sau trei ani s-a pierdut undeva într-o aberație birocratică și a rămas fără răspuns. Andrei nu are de ce să renunțe. Dimpotrivă: a atras atenția asupra activităților Forumului în rețelele de socializare și a participat la campania electorală a Forumului.

Acum, în calitate de membru nou ales al consiliului de administrație, dorește să lucreze pentru creșterea calității predării limbii germane. Puțini profesori de limbă germană și profesori de materii cu cunoștințe insuficiente de limba germană sunt provocări cu care trebuie să se confrunte, de exemplu, în calitate de membru al consiliului de administrație al Colegiului Honterus – o poziție pentru care Andrei Ispas a candidat. De asemenea, dorește să susțină evenimentele organizate de Forum pentru a promova viața culturală germană și pentru a permite comunității germane să aibă o acoperire mai largă, aducând astfel și noi prieteni.

Sunt destule de făcut pentru toată lumea, a mai spus Andrei în cadrul ședinței reprezentanților, care recent a pus punct problemei contestării alegerilor. Mult prea mult timp și energie au fost irosite pe această temă la toate nivelurile Forumului până în acel moment, regretă Andrei. Timpul este potrivit pentru muncă voluntară și nu pentru certuri inutile.

Sursă: https://adz.ro/karpatenrundschau/artikel-karpatenrundschau/artikel/neue-leute-im-vorstand-des-kronstaedter-ortsforums

De: Ralf Sudrigian