Skip to main content
Noutăți

Oameni noi în consiliul de administrație al Forumului German Brașov. Michael Sifft vrea să ajute la reconstrucția organizației

By 17 februarie 2022februarie 10th, 2023No Comments

Michael Sifft (25 de ani) – cel mai tânăr membru al consiliului de administrație al Forumului orașului Brașov.

La 25 de ani, Michael Sifft este cel mai tânăr membru al consiliului de administrație al Forumului Local Kronstadt, ales în urmă cu aproape un an. Numele Sifft este bine cunoscut printre locuitorii din Brașov și nu numai.

Părintele Klaus este directorul celor două Fundații Saxonia, care au făcut și continuă să facă multe în domeniul economic și social în slujba minorității germane din Transilvania și din împrejurimi; bunicul Harald Sifft a fost mulți ani editorul revistei noastre și, de asemenea, fondatorul programului de televiziune locală în limba germană, la scurt timp după căderea regimului Ceaușescu, în decembrie 1989.

Așadar, nu este de mirare că și Michael dă dovadă de interes și angajament față de comunitatea germană din Kronstadt. În calitate de membru al consiliului de administrație, a dorit să aibă un contact direct cu Forumul Kronstadt și să aibă o perspectivă directă asupra activităților acestuia.

Acest lucru poate fi apreciat cu atât mai mult cu cât Michael Sifft își încheie anul acesta studiile de medicină generală la Facultatea de Medicină a Universității „Transilvania” din Kronstadt. Este în al șaselea an de studiu; în noiembrie urmează să dea examenele finale.

Atunci când forumul local primește statutul de entitate juridică, adică atunci când propriile sale statute sunt disponibile și recunoscute, atunci activitățile forumului pot fi puse pe o bază legală solidă, spune Michael Sifft. Acest moment nu este departe; proiectele de statut sunt ca și terminate, adică gata de a fi semnate. Michael Sifft ar dori să vadă mai multe evenimente și activități atractive pentru tineri, astfel încât Forumul să devină mult mai interesant pentru acest grup de vârstă, care până acum a fost subreprezentat din punct de vedere numeric. Acest lucru nu înseamnă că grupurile de vârstă mai înaintată sunt neglijate. Dimpotrivă – viitorul medic crede că asistența medicală poate fi îmbunătățită prin intermediul forumurilor și al structurilor comunitare. De asemenea, ar putea fi extinsă cooperarea cu Căminul protestant de bătrâni din Blumenau.

Întrebat despre situația sanitară actuală, Michael Sifft spune că sfârșitul pandemiei Corona ar fi mult mai aproape dacă disponibilitatea populației de a se vaccina în această țară nu ar fi atât de modestă, așa cum este din păcate. Lipsa de informare și un nivel scăzut de încredere, nu neapărat în medici și în munca lor, ci mai ales în tot ceea ce spune și face guvernul, sunt posibile explicații pentru scepticismul larg răspândit față de vaccinare, deși vaccinarea rămâne cea mai bună măsură preventivă împotriva unei evoluții severe a COVID-19.

Sursă: https://adz.ro/karpatenrundschau/artikel-karpatenrundschau/artikel/neue-leute-im-vorstand-des-kronstaedter-ortsforums-2

De: Ralf Sudrigian